Ehliyet sınavında kopya skandalı: Cevap anahtarları cebinde çıktı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Ekim 2010 07:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Ehliyet sınavında yaşanan kopya girişimi, büyük bir skandalı da ortaya çıkardı. İstanbul Avcılar'da sınava giren Kasım T. isimli şahsın üzerinde yapılan aramada cevap anahtarları bulundu. Emniyette sorguya alınan şahıs, cevap anahtarlarını, gittiği kursun sahibinden aldığını söyledi. Sürücü kursunda 17 ayrı kitapçığa ait cevap anahtarı daha bulundu.

Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) sonra ehliyet sınavında da soru ve cevap anahtarlarının adaylara sızdığı iddiası gündeme damgasını vurdu. Edinilen bilgilere göre, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (MEB-EĞİTEK) tarafından gerçekleştirilen Motorlu Taşıt Sürücü Adayı sınavında kopya çekilmesinin önüne geçmek için A-B-C ve D kitapçıkları sınava girenlere dağıtıldı. Saat 11.00'de sınava giren on binlerce kişiden biri olan Kasım T., Avcılar Ticaret Meslek Lisesi'ndeki sınavda diğer sürücü adayları ilk 5 soruya gelmeden 30 soruya cevap verdi. Motor sorularına geçen Kasım T. cebinden bir tomar kâğıt çıkartarak kâğıtların içinde bir şeyler aradı. Sınavda görevli öğretmenlerden biri, Kasım T.'nin durumundan şüphelendi. Bir süre sonra Kasım T. eylemini tekrarlayınca öğretmen tarafından ayağa kaldırıldı. Kasım T.'nin cebinde bulunan kâğıtları inceleyen öğretmen, A-B-C-D kitapçıklarının tüm cevaplarının bulunduğu cevap anahtarlarını görünce şaşkına döndü. 'Bunları nasıl elde ettin?' sorusunu cevapsız bırakan genç, sınav çıkışında polis ekiplerine teslim edildi.

Emniyette ifadesi alınan zanlı, "4 ayrı kitapçığın tüm cevaplarını nereden aldın?" sorusuna, "Avcılar Parseller Üniversite Mahallesi İstiklal Caddesi 38 numarada bulunan sürücü kursuna devam ediyordum. Bu kursun sahibi Ercan Ö., sınavdan önce bana tüm kitapçıkların cevap anahtarlarını verdi." şeklinde cevap verdi. Bunun üzerine Avcılar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği dedektifleri, kursun bulunduğu adrese giderek, kurs görevlisi Şengül K. isimli kadına yetkililerin nerede olduğunu sordu. Şengül K. vasıtasıyla kursun sahibi Ercan Ö. işyerine çağrıldı ve kursta yapılan aramalarda, ehliyet sınavına ait 17 adet cevap anahtarı bulundu. Polis, Ercan Ö. ve Şengül K.'yi de gözaltına aldı. Elde edilen bilgiler ışığında operasyonun büyüyerek devam edeceği öğrenildi. Aynı sınavda Kadıköy'de 2 bin TL karşılığında kablosuz cep telefonuyla kopya çektiği öne sürülen 7 kişi daha gözaltına alınmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber